Dyreværnet

Uanmeldt besøg af Dyreværnet

I juni 2015 fik kennelen et uanmeldt besøg af Dyreværnet i Rødovre pga. en anmeldelse. 

 
Det skulle vise sig, at anmeldelsen var ubegrundet, og kennelen fik ros for de glade og imødekommendende hunde, deres sundhed og forholdene de levede under.
 
Det betød meget, at Dyreværnet kunne se, at der gøres alt for, at hundene lever under de bedste kår. Der er personale til at hjælpe Rose Marie, og hundene har dejlige grønne arealer og hele pladsen foran huset til at færdes på, når de ikke har hvalpe. Mor-hunde og hvalpe er selvfølgelig nødt til at være adskilt fra resten af flokken, men de har gode rum at være i, og der er masser af kontakt med dem. Der smøres mad til mor-hundene hver formiddag, som de får udover deres normale tør- og vådfoder, og hvalpene håndfodres fra omkring 3 ugers alderen, hvor de starter op med A38 med masser af godt i. Der bruges tid på hundene, og det noterede Dyreværnet sig også.
 
Nina fra Dyreværnet er efterfølgende blevet kontaktet af kennelen for at høre, om der var mulighed for en form for dokumentation fra besøget, men det bruger de desværre ikke. Men hun havde noteret i deres database, at forholdene var 100% i orden, og at de til enhver tid ville videregive den information, hvis nogen henvendte sig.
 
Det er selvfølgelig trist, at nogen har følt trang til at anmelde os til Dyreværnet. Vi har på fornemmelsen, at kennelen er blevet anmeldt pga. at nogen mener, at fordi vi har mange hunde, "må de leve under dårlige kår". 
 
Hvis man tror, det, vil vi anbefale at man kommer på besøg og ser kennelen med egne øjne. Vi har intet at skjule eller at skamme os over. Det synes vi også, at Dyreværnets uanmeldte besøg bekræfter.
 
Vi følger i forvejen alle lovbefalinger og bliver kontrolleret jævnligt iflg. loven, men Dyreværnets besøg har bekræftet os i, at både forholdene hundene lever under, men også de "bløde" værdier, er helt i orden set med andre end lovens øjne, og det glæder os.